Certificaten

  • Home>
  • Certificaten

BRC

De ‘BRC Global Standards’ is een toonaangevende international standaard op procesniveau en op gebied van veiligheid en kwaliteit. BRC staat voor British Retail Consortium.

De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld in Nederland door Albert Heijn nadrukkelijk geëist. De producent of leverancier hoeft maar één BRC-audit te doorlopen en kan met één rapport alle afnemers bedienen.

BRC certificaat van AB Mauri Nederland

RSPO

RSPO certificatie is een certificeerbaar initiatief op het gebied van duurzaamheid voor de toeleveringsketen in de palmolie-industrie.

Producenten van palmolie ontvangen certificering door middel van strikte beoordeling op het productieproces op basis van de "RSPO Principes en Criteria" voor duurzame productie van palmolie. Alleen geaccrediteerde certificerende instellingen mogen deze beoordelingen uitvoeren.

RSPO certificaat van AB Mauri Nederland

Halal

De hoogwaardige kwaliteit van onze halal-certificering wordt gegarandeerd door de Majlis Al Ifta (een islamitische ‘Raad van Overleg’ waarin imams en islamitische geleerden zetelen, afgekort M.A.I.).

Deze raad ziet erop toe dat de interpretatie van de voedselwetten volgens de islamitisch-religieuze spijswetten gebeurt. De betekenis van halal is “wettig”, oftewel (islamitisch) toegestaan. De term halal staat voor al wat Allah (God) heeft toegestaan in de Koran en waarvan in de ah-hadith (overleveringen over de handelingen van de Profeet Mohammed – vrede zij met hem –) een gedetailleerde uitwerking is te vinden.

 

Kosher

Consumenten en gebruikers van halffabrikaten dienen zeker te weten dat de producten die zij gebruiken, geoorloofd zijn naar Joodse maatstaven.

Door een betrouwbaar kosjercertificaat kunnen zij er op vertrouwen dat hetgeen zij gebruiken, verwerken of consumeren, inderdaad geoorloofd is voor Joodse mensen. Doordat deskundigen een oordeel vellen en de productie beoordelen, kunnen zij een verklaring afgeven dat deze kosjer is. Dit kosjercertificaat begeleidt het geproduceerde tot en met de eindgebruiker.

Kosher certificaat van AB Mauri Nederland

Riskplaza

Beheersing voedselveiligheid ingrediënten. Riskplaza is een databank met informatie over de voedselveiligheid van ingrediënten.

Riskplaza herbergt informatie over de gevaren die aan ingrediënten kunnen kleven en de beheersmaatregelen die genomen kunnen worden om deze gevaren te beheersen. Riskplaza en de hierin opgenomen informatie is toegankelijk voor (leveranciers aan) bedrijven in de aangesloten sectoren, de overheid en de bij het Riskplaza-audit+-systeem betrokken instanties.

Riskplaza certificaat van AB Mauri Nederland