Exsensa is de lijn bijzonder hoogwaardig mixen van AB Mauri. Deze kwalitatief zeer hoogstaande producten staan garant voor wit-, bruin-, klein- en vruchtenbrood waarmee u de zintuigen van uw klanten tot het uiterste zult prikkelen. Zonder uitzondering!

Unieke eigenschappen van Exsensa bruin:

  • Behoud van uitstekende malsheid
  • Uitstekende deeg- en procesverwerking
  • Heerlijk broodaroma en warme kruimkleur
  • Fijne kruimstructuur
  • Rustig bakkend brood
Basisrecept
Tarwebloem 50% 5 kg
Volkorenmeel 50% 5 kg
Exsensa bruin 4% 0,4 kg
Zout 1,5% 0,15 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Water Ca. 60% Ca. 6 l
Werkwijze
Kneden Van de grondstoffen een soepel afgekneed deeg draaien.
Deegtemperatuur Ca. 27ºC
Afwegen Ca. 910 gram
Bol/puntrijs Ca. 45 minuten
Modelleren Als grootbrood opmaken.
Narijs Ca. 70 minuten bij 32ºC (85% RV)
Bakken Ca. 40 minuten bij 260ºC

Recept downloaden:
Leaflet Exsensa Bruin NL V012015.pdf

Exsensa bruin