Gb Bruin is een broodverbetermiddel voor bruinbrood zonder melkbestanddelen. Gb Bruin zorgt voor prettige deegeigenschappen, is uitermate tolerant in de verwerking, heeft een rustige bakaard en een mooie, fijne structuur. Bruinbrood gebakken met Gb Bruin heeft een goede kwaliteit die voldoet aan de huidige eisen en smaakbeleving van de consumenten.

Basisrecept
Tarwebloem 50% 5 kg
Volkorenmeel 50% 5 kg
Gb Bruin 3% 0,3 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Zout 1,5% 0,15 kg
Water Ca. 60% 6 l
Werkwijze
Kneden Van de grondstoffen een goed afgekneed en soepel deeg draaien.
Deegtemperatuur 26 a 27ºC
Afwegen Ca. 915 gram
Modelleren Modelleren in de gewenste broodvorm.
Narijs Ca. 70 minuten
Bakken Ca. 35 minuten bij 250ºC

Recept downloaden:
Leaflet Gb Bruin_NL_V012015.pdf

Gb Bruin