Exsensa is de lijn bijzonder hoogwaardig mixen van AB Mauri.
Deze kwalitatief zeer hoogstaande producten staan garant voor wit-, bruin-, klein- en vruchtenbrood waarmee u de zintuigen van uw klanten tot het uiterste zult prikkelen. Zonder uitzondering!

Unieke eigenschappen van Exsensa Spelt:

  • Compleet broodverbetermiddel met uitstekende malsheid
  • Rustige bakaard en fijne structuur
  • Aantrekkelijke smaak en aroma door gebruik van specifiek zuurdesempoeder
  • Bevat geen melkbestanddelen: lactosevrij
Basisrecept
Speltvolkorenmeel 100% 10 kg
Exsensa spelt 8% 0,8 kg
Zout 1,5% 0,15 kg
Koningsgist 2,2% 0,22 kg
Water Ca. 66% Ca. 6,6 l
Werkwijze
Kneden Voor een optimale deegontwikkeling gedurende 8 minuten kneden in de eerste versnelling. Vervolgens kort afkneden, ca. 2 minuten.
Deegtemperatuur Ca. 27ºC
Afwegen Ca. 940 gram
Bol/puntrijs Ca. 40 minuten
Modelleren Vormen in de gewenste broodvorm
Narijs Ca. 70 minuten bij 32ºC (85% RV)
Bakken Ca. 35 minuten bij 260ºC

Recept downloaden:
Leaflet Exsensa Spelt NL V032015.pdf

Exsensa Spelt