Exsensa Spelt
Exsensa is de lijn bijzonder hoogwaardig mixen van AB Mauri.
Deze kwalitatief zeer hoogstaande producten staan garant voor wit-, bruin-, klein- en vruchtenbrood waarmee u de zintuigen van uw klanten tot het uiterste zult prikkelen. Zonder uitzondering!
Unieke eigenschappen van Exsensa Spelt:
Basisrecept | ||
Speltvolkorenmeel | 100% | 10 kg |
Exsensa spelt | 8% | 0,8 kg |
Zout | 1,5% | 0,15 kg |
Koningsgist | 2,2% | 0,22 kg |
Water | Ca. 66% | Ca. 6,6 l |
Werkwijze | |
Kneden | Voor een optimale deegontwikkeling gedurende 8 minuten kneden in de eerste versnelling. Vervolgens kort afkneden, ca. 2 minuten. |
Deegtemperatuur | Ca. 27ºC |
Afwegen | Ca. 940 gram |
Bol/puntrijs | Ca. 40 minuten |
Modelleren | Vormen in de gewenste broodvorm |
Narijs | Ca. 70 minuten bij 32ºC (85% RV) |
Bakken | Ca. 35 minuten bij 260ºC |
Recept downloaden:
Leaflet Exsensa Spelt NL V032015.pdf