Circa 90% van de bevolking eet te weining vezels. De gezondheidsraad adviseert om dagelijks dertig tot veertig gram vezels te eten. Dat lukt bijna niemand. Om u en uw klanten aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels te helpen, heeft AB Mauri VollerKoren, hét brood dat meer voedingsvezels bevat dan gewoon volkorenbrood. VollerKoren is iets donkerder en voller van smaak.

Unieke eigenschappen van VollerKoren:

  • 35% meer voedingsvezels dan gewoon volkorenbrood: lekker rijk aan vezels
  • Levert een bijdrage aan gezonde spijsvertering
  • Vol met graan gerelateerde vezels

 

Basisrecept
VollerKoren 25% 20 kg
Volkorenmeel 50% 20 kg
Koningsgist® 2% 0,8 kg
Water Ca. 67% 26,8 l
Werkwijze
Kneden Voor een goede wateropname gedurende 6 à 8 minuten in de eerste versnelling kneden, vervolgens afkneden tot een goed ontwikkeld deeg.
Deegtemperatuur Ca. 27ºC
Afwegen Ca. 600 gram
Bol/puntrijs Ca. 30 minuten
Modelleren Opmaken in de gewenste broodvorm, bij voorkeur vloerbrood. Stand opmaker als volkorenbrood.
Narijs Ca. 70 minuten bij 32ºC (80% RV)
Decoreren Aan einde narijs decoreren met VollerKoren Logo m.b.v. het speciale VollerKoren sjabloon. Gebruik hiervoor AB Stuifarme bloem of roggebloem.
Bakken Ca. 45 minuten bij 250ºC met iets stoom.

Recept downloaden:
Leaflet VollerKoren_NL_V012015.pdf

VollerKoren Premix 25% mix