Van oliebol naar krentenbol
Met de Scoop oliebollenmix van AB Mauri bakt u de beste oliebollen van Nederland. In de toonaangevende oliebollentesten staan elke keer weer meerdere AB Mauri-gebruikers in de top 10. Een goede reden dus om onze Scoop oliebollenmix flink in te slaan. Het is daarbij geen probleem als u wat overhoudt, want ook in het nieuwe jaar kunt u de mix volop gebruiken. Maak er bijvoorbeeld lekkere krentenbollen van.
Basisrecept | ||
Oliebollenmix | 25% | 2,5 kg |
Tarwebloem | 75% | 7,5 kg |
Exsensa of Flex Vruchten | 18% | 1,8 kg |
Koningsgist | 8% | 0,8% |
Bakkerszout | 1,5 | 0,15 |
Water | 62% | 6,2 l |
Zuidvruchten | 110% | 11 kg |
Werkwijze | |
Kneden | Meng voor een goede vochtopname de grondstoffen circa 3 minuten in de eerste versnelling. Vervolgens afkneden tot een soepel deeg |
Vulling | In de eerste versnelling in ca. 3 minuten door het deeg mengen |
Deegtemperatuur | Ca. 27˚C |
Afwegen | Ca. 2100 gram voor 30 stuks krentenbollen |
Narijs | Ca. 70 minuten bij 32˚C (80% RV) |
Bakken | Ca. 9-10 minuten bij 250˚C met iets stoom |
Recept downloaden:
20161212 Recept A4 NL Omwerkrecept Oliebollenmix.pdf
Voor superieure vruchtenbroden, krenten- en rozijnenbollen
Compleetmix voor banketbakkersroom
Kleinbroodpoeder voor luxe kleinbrood