Met de Scoop oliebollenmix van AB Mauri bakt u de beste oliebollen van Nederland. In de toonaangevende oliebollentesten staan elke keer weer meerdere AB Mauri-gebruikers in de top 10. Een goede reden dus om onze Scoop oliebollenmix flink in te slaan. Het is daarbij geen probleem als u wat overhoudt, want ook in het nieuwe jaar kunt u de mix volop gebruiken. Maak er bijvoorbeeld lekkere krentenbollen van.

Basisrecept
Oliebollenmix 25% 2,5 kg
Tarwebloem 75% 7,5 kg
Exsensa of Flex Vruchten 18% 1,8 kg
Koningsgist 8% 0,8%
Bakkerszout 1,5 0,15
Water 62% 6,2 l
Zuidvruchten 110% 11 kg
Werkwijze
Kneden Meng voor een goede vochtopname de grondstoffen circa 3 minuten in de eerste versnelling. Vervolgens afkneden tot een soepel deeg
Vulling In de eerste versnelling in ca. 3 minuten door het deeg mengen
Deegtemperatuur Ca. 27˚C
Afwegen Ca. 2100 gram voor 30 stuks krentenbollen
Narijs Ca. 70 minuten bij 32˚C (80% RV)
Bakken Ca. 9-10 minuten bij 250˚C met iets stoom

Recept downloaden:
20161212 Recept A4 NL Omwerkrecept Oliebollenmix.pdf

Van oliebol naar krentenbol

Voor u geselecteerde recepten

Scoop Oliebollenmix

Een prijswinnende mix voor de beste oliebollen.

Bekijk recept

Vinero gele roompoeder

Compleetmix voor banketbakkersroom

Bekijk recept

Exsensa Luxe

Superieur kleinbroodpoeder voor luxe degen

Bekijk recept