Scoop Oliebollenmix
Jaarlijks worden er honderdenmiljoenen oliebollen gegeten in Nederland. Een unieke eindejaarstraktatie van Nederlandse bodem. AB Mauri heeft een mix ontwikkeld met precies de juiste ingredienten voor de allerbeste oliebol. En dat bewijzen we ieder jaar weer in de vele oliebollentesten die plaatsvinden !
Unieke eigenschappen van Scoop Oliebollenmix:
Basisrecept | ||
Koningsgist® | 7% | 0,7 kg |
Water | Ca. 88% | 8,8 l |
Vulling | 30-50% | 3-5 kg |
Scoop Oliebollenmix | 100% | 10 kg |
Werkwijze | |
Mengen | Van alle grondstoffen (zonder vulling) een beslag maken in een planeetmenger: 1 minuut in de 1e versnelling 5 minuten in de 2e versnelling 1 minuut in de 3e versnelling |
Beslagtempratuur | Ca. 27ºC Vulling doordraaien in de 1e versnelling Rijstijd beslag ca. 35 minuten bij 32ºC Licht doorslaan en direct doseren. Olietemperatuur 175ºC |
Bakken | Ca. 7 a 8 minuten (Ca. 1 minuut per 10 gram oliebol) |
Recept downloaden:
Leaflet Scoop Oliebollenmix NL V022016.pdf
Lactosevrij bruinbroodpoeder
Voor superieure vruchtenbroden, krenten- en rozijnenbollen
Lactosevrij witbroodpoeder