Jaarlijks worden er honderdenmiljoenen oliebollen gegeten in Nederland. Een unieke eindejaarstraktatie van Nederlandse bodem. AB Mauri heeft een mix ontwikkeld met precies de juiste ingredienten voor de allerbeste oliebol. En dat bewijzen we ieder jaar weer in de vele oliebollentesten die plaatsvinden !

Unieke eigenschappen van Scoop Oliebollenmix:

  • Zeer geschikt voor verwerking via zowel handdosering alswel de doseermachine
  • Geeft een mooie goudbruine, frisse korstkleur
  • Lage olieopname
  • Korte afbeet en frisse, neutrale smaak
Basisrecept
Koningsgist® 7% 0,7 kg
Water Ca. 88% 8,8 l
Vulling 30-50% 3-5 kg
Scoop Oliebollenmix 100% 10 kg
Werkwijze
Mengen Van alle grondstoffen (zonder vulling) een beslag maken in een planeetmenger: 1 minuut in de 1e versnelling 5 minuten in de 2e versnelling 1 minuut in de 3e versnelling
Beslagtempratuur Ca. 27ºC Vulling doordraaien in de 1e versnelling Rijstijd beslag ca. 35 minuten bij 32ºC Licht doorslaan en direct doseren. Olietemperatuur 175ºC
Bakken Ca. 7 a 8 minuten (Ca. 1 minuut per 10 gram oliebol)

Recept downloaden:
Leaflet Scoop Oliebollenmix NL V022016.pdf

Scoop Oliebollenmix

Voor u geselecteerde recepten

VollerKoren Premix 25% mix

35% meer vezels dan volkorenbrood

Bekijk recept

Exsensa bruin

Kwalitatief superieur bruinbrood

Bekijk recept

Gb Bruin

Lactosevrij bruinbroodpoeder

Bekijk recept