Met de Scoop oliebollenmix van AB Mauri bakt u de beste oliebollen van Nederland. In de toonaangevende oliebollentesten staan elke keer weer meerdere AB Mauri-gebruikers in de top 10. Een goede reden dus om onze Scoop oliebollenmix flink in te slaan. Het is daarbij geen probleem als u wat overhoudt, want ook in het nieuwe jaar kunt u de mix volop gebruiken. Maak er bijvoorbeeld lekkere krentenbollen van.

Basisrecept
Oliebollenmix 25% 2,5 kg
Tarwebloem 75% 7,5 kg
Exsensa of Flex Vruchten 18% 1,8 kg
Koningsgist 8% 0,8%
Bakkerszout 1,5 0,15
Water 62% 6,2 l
Zuidvruchten 110% 11 kg
Werkwijze
Kneden Meng voor een goede vochtopname de grondstoffen circa 3 minuten in de eerste versnelling. Vervolgens afkneden tot een soepel deeg
Vulling In de eerste versnelling in ca. 3 minuten door het deeg mengen
Deegtemperatuur Ca. 27˚C
Afwegen Ca. 2100 gram voor 30 stuks krentenbollen
Narijs Ca. 70 minuten bij 32˚C (80% RV)
Bakken Ca. 9-10 minuten bij 250˚C met iets stoom

Recept downloaden:
20161212 Recept A4 NL Omwerkrecept Oliebollenmix.pdf

Van oliebol naar krentenbol

Voor u geselecteerde recepten

Exsensa Spelt

Hoogwaardig broodverbetermiddel voor volkoren speltbrood

Bekijk recept

Exsensa pasta bruin

Superieure pasta voor al uw bruinbrood

Bekijk recept

Exsensa Luxe

Superieur kleinbroodpoeder voor luxe degen

Bekijk recept