GB Wit is een broodverbetermiddel voor witbrood zonder melkbestanddelen. Gb Wit zorgt voor prettige deegeigenschappen, is uitermate tolerant in de verwerking, heeft een rustige bakaard en een fijne structuur. Witbrood gebakken met GB Wit heeft een goede kwaliteit die voldoet aan de huidige eisen en smaakbeleving van de consumenten.

Unieke eigenschappen van GB Wit:

  • Witbroodpoeder: lactosevrij
  • Geschikt voor remrijs en diepvriestrajecten
  • Uitstekende malsheid
Basisrecept
Tarwebloem 100% 10 kg
Gb wit 3% 0,3 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Zout 1,5% 0,15 kg
Water Ca. 56% 5,6 l
Werkwijze
Kneden Van de grondstoffen een goed afgekneed en soepel deeg draaien.
Deegtemperatuur 26 a 27ºC
Afwegen Ca. 900 gram
Bol/puntrijs Ca. 45 minuten
Modelleren Modelleren in de gewenste broodvorm
Narijs Ca. 80 minuten
Bakken Ca. 30 minuten bij 250ºC

Recept downloaden:
Leaflet Gb Wit_NL_V012015.pdf

Gb wit