Ingrediënten

Scoop Oliebollenmix 100% 10 kg
Koningsgist® 7% 0,7 kg
Water 84% 8,4 L
     
Vulling     
Appelblokjes 35% 3,5 kg
Kaneelsuiker    

Werkwijze

 

 

  • 1. Beslag draaien

    Maak in de planeetmenger een beslag van alle grondstoffen zonder vulling:

    • 1 minuut in 1e versnelling
    • 5 minuten in 2e versnelling
    • 1 minuut in 3e versnelling
  • 2. Vulling

    doordraaien in 1e versnelling

  • 3. Beslagtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 4. Rijstijd beslag

    Ca. 40 minuten op 32˚C
    Licht opkloppen en direct doseren

  • 5. Gewicht

    Ca. 40 gram per bolletje

  • 6. Olietemperatuur

    175˚C

  • 7. Bakken

    Ca. 4 minuten

  • 8. Decoreren

    Bolletjes rollen door de kaneelsuiker