Ingrediënten

Bloem 11,5-680 100% 10 kg
Water 50% 5 l
Exsensa Lux Butter 15% 1,5 kg
Koningsgist® 5% 0,5 kg
Bakkerszout 2% 0,2 kg
Boter 5% 0,5 kg
Suiker 5% 0,5 kg

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Alle ingrediënten tot een soepel deeg kneden
    (3 min. in eerste versnelling, 6 min. in tweede).

  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 26˚C

  • 3. Afwegen

    Ca. 2100 gram.

  • 4. Vormen

    Verdelen met opbolmachine en 5 bolletjes in klein
    bakblik leggen.

  • 5. Narijs

    op 32˚C (85% RV) laten rijzen tot ca. 1 cm boven het bakblik.

  • 6. Koelen ( via overnachting - voor nog meer smaak )

    Deeg afgedekt in de koeling plaatsen bij 0-4˚C
    gedurende 15-24 uur.

  • 7. Verwerken (via overnachting)

    Deeg uit de koeling halen en een uurtje laten rusten
    in de bakkerij. Verder verwerken zoals in directe
    Werkwijze

  • 8. Decoreren

    Instrijken met ei en inknippen naar wens.

  • 9. Bakken

    Ca. 30 min. op 200 °C, geen stoom.