Ingrediënten

Scoop Mais 50% 5 kg
Tarwebloem 50% 5 kg
Koningsgist® 2% 0,2 kg
Warm water Ca. 52% 5,2 L

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Meng voor een goede vochtopname de grondstoffen ca. 7 minuten in 1e versnelling. Vervolgens afkneden tot een soepel deeg.

  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 26,5 ˚C

  • 3. Afwegen

    850 gram 

  • 4. Bolrijs

    Ca. 40 min.

  • 5. Vormen

    Modelleren in de gewenste broodvorm.

  • 6. Narijs

    Ca. 70 minuten op 32˚C (80%RV)

  • 7. Decoreren

    Bij voorkeur met maisgries, voor het bakken insnijden

  • 8. Bakken

    Ca. 40 minuten op 250˚C met een beetje stoom.