Ingrediënten

Scoop Oliebollenmix 100% 10 kg
Koningsgist® 7% 0,7 kg
Water 88% 8,8 L
     
Vulling  65% 6,5 kg
Rozijnen 20% 2 kg
Hazelnoot 15% 1,5 kg
Bakvaste chocoladedruppels 30% 3 kg
Speculaaskruiden 0,5% 0,05 kg

Werkwijze

 

 

  • 1. Beslag draaien

    Maak in de planeetmenger een beslag van alle grondstoffen zonder vulling:

    • 1 minuut in 1e versnelling
    • 5 minuten in 2e versnelling
    • 1 minuut in 3e versnelling
  • 2. Vulling

    doordraaien in 1e versnelling

  • 3. Beslagtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 4. Rijstijd beslag

    Ca. 35 minuten op 32˚C
    Licht opkloppen en direct doseren

  • 5. Olietemperatuur

    175˚C

  • 6. Bakken

    7 à 8 minuten