Ingrediënten
Scoop Oliebollenmix | 100% | 10 kg |
Koningsgist® | 7% | 0,7 kg |
Water | 88% | 8,8 L |
Vulling | 65% | 6,5 kg |
Rozijnen | 20% | 2 kg |
Hazelnoot | 15% | 1,5 kg |
Bakvaste chocoladedruppels | 30% | 3 kg |
Speculaaskruiden | 0,5% | 0,05 kg |
Werkwijze
-
1. Beslag draaien
Maak in de planeetmenger een beslag van alle grondstoffen zonder vulling:
- 1 minuut in 1e versnelling
- 5 minuten in 2e versnelling
- 1 minuut in 3e versnelling
-
2. Vulling
doordraaien in 1e versnelling
-
3. Beslagtemperatuur
Ca. 27˚C
-
4. Rijstijd beslag
Ca. 35 minuten op 32˚C
Licht opkloppen en direct doseren -
5. Olietemperatuur
175˚C
-
6. Bakken
7 à 8 minuten