Ingrediënten

Scoop Oliebollenmix 25% 2,5 kg
Koningsgist® 8% 0,8 kg
Tarwebloem 75% 7,5 kg
Flex Vruchten 18% 1,8 kg
Bakkerszout 1,5% 0,15 kg
Water 62% 6,2 L
Zuidvruchten 110% 11 kg

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Meng voor een goede vochtopname de grondstoffen ca. 3 minuten in eerste versnelling. Vervolgens afkneden tot een soepel deeg.

  • 2. Vulling

    In eerste versnelling in ca. 3 minuten door het deeg mengen

  • 3. Deegtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 4. Afwegen

    Ca. 2100 gram voor 30 krentenbollen

  • 5. Narijs

    Ca. 70 minuten op 32˚C (80% RV)

  • 6. Bakken

    Ca. 9-10 minuten op 250˚C met een beetje stoom.