Ingrediënten

Deeg  
Tarwebloem 100%
Koningsgist® 6%
Zout 1,9%

Flex vruchten

20%

Water 

Ca. 63%
Deegvulling  
Rozijnen 70%
Gemberschijfjes 5%
Kaneelvulling  
Amandelspijs 3 kg

Bruine basterdsuiker

1 kg
Boter*   

1 kg

Kaneel

300 g

Ei                        

200 g

**op kamertemperatuur.

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Maak van alle grondstoffen een soepel en afgekneed deeg van 27 °C. Meng alle grondstoffen voor de kaneelvulling tot een homogene massa.

  • 2. afwegen

    WWeeg stukken af op 1050 g. 35 g per bol.

  • 3. Vormen

    Verwerk het deegstuk met de verdeelopboller. Plaats de bollen op de bakplaat. Laat wat plaats tussen de bollen. Laat de bollen 10 minuten loskomen. Druk de bollen plat.

  • 4. Vulling

    Spuit +/- 10 g kaneelvulling op de platte bollen. Plaats een platte bol bovenop en druk de bol goed dicht aan de zijkant.

  • 5. Narijs

    Laat de bollen ca. 45 minuten op 32 °C (85%RV) narijzen.

  • 6. Bakken

    Bak +/- 9 minuten op 240 °C met een aflopende temperatuur. Laat de vruchtenbollen afkoelen.

  • 7. Decoreren

    Smeer de gesmolten boter op de bollen en decoreer met kaneelsuiker.