Ingrediënten
Deeg | |
Tarwebloem | 100% |
Koningsgist® | 6% |
Zout | 1,9% |
20% | |
Water |
Ca. 63% |
Deegvulling | |
Rozijnen | 70% |
Gemberschijfjes | 5% |
Kaneelvulling | |
Amandelspijs | 3 kg |
Bruine basterdsuiker |
1 kg |
Boter* |
1 kg |
Kaneel |
300 g |
Ei |
200 g |
**op kamertemperatuur.
Werkwijze
-
1. Kneden
Maak van alle grondstoffen een soepel en afgekneed deeg van 27 °C. Meng alle grondstoffen voor de kaneelvulling tot een homogene massa.
-
2. afwegen
WWeeg stukken af op 1050 g. 35 g per bol.
-
3. Vormen
Verwerk het deegstuk met de verdeelopboller. Plaats de bollen op de bakplaat. Laat wat plaats tussen de bollen. Laat de bollen 10 minuten loskomen. Druk de bollen plat.
-
4. Vulling
Spuit +/- 10 g kaneelvulling op de platte bollen. Plaats een platte bol bovenop en druk de bol goed dicht aan de zijkant.
-
5. Narijs
Laat de bollen ca. 45 minuten op 32 °C (85%RV) narijzen.
-
6. Bakken
Bak +/- 9 minuten op 240 °C met een aflopende temperatuur. Laat de vruchtenbollen afkoelen.
-
7. Decoreren
Smeer de gesmolten boter op de bollen en decoreer met kaneelsuiker.