Ingrediënten

VollerKoren 50% 20 kg
Volkorenmeel 50% 20 kg
Koningsgist® 2% 0,8 kg
Water Ca. 67% 26,8 L
voor het strooisel    
Mauri Decozaden   750 g
Geroosterde hazelnoten   250 g
Vloeibare honing   200 g
Water   50 g

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden

    Voor een goede wateropname gedurende 6 à 8 minuten in eerste versnelling kneden, vervolgens afkneden tot een goed ontwikkeld deeg. 20 minuten laten loskomen en machinaal uitrollen. 

  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 3. Afwegen

    In bakvorm (60/40) leggen en bestuiven met water.

  • 4. Afwerken

    Strooisel maken van Mauri Decoseeds, hazelnoten, honing en water. Verdelen over deeg en goed aandrukken. Strooisel bestuiven met water.

  • 5. Rijzen

    Ca. 60 min. op 35˚C (85% RV).

  • 6. Vormen

    Snijden naar wens

  • 7. Bakken

    Ca. 20-25 min. op 220˚C met stoom.

  • 8. Decoreren

    Decoreren met afdekgelei of poedersuiker.